Fundația Ikaros pentru Tineri Activi a organizat atelierul de diseminare Instrumente pentru prevenirea Bullyingului în clasă la Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu-Murgoci”, comuna Bisoca, județul Buzău din cadrul proiectului de parteneriat strategic KA2- Safe School – Stimularea implicării elevilor în prevenirea fenomenului de bullying în școli finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ în Romania.

Atelierul a avut loc pe data de 14 iulie 2019 unde au participat 8 elevi clasele a 6-a, a 7-a si a 8-a și a cuprins activități interactive care au vizat stabilirea relațiilor sănătoase referitoare la fenomenul de bullying, să utilizeze deprinderi de cerere de ajutor, prevenire și gestionare a bullyingului, să clădească încrederea de grup/clasă, să creeze un mediu sigur și favorabil incluziunii la nivel de grup, să aibă sensibilitate și să înțeleagă impactul emoțional al cuvintelor. Activitățile folosite s-au bazat pe metode de educație non-formală precum: energizere, jocuri de cunoaștere, brainstorming, sesiuni de reflecție, lucru în grupuri mici care a făcut posibilă ascultarea activă, empatia, deschidere, comunicare și feedback. Acestea au creat contextul prin care elevii au împărtășit experiențele lor legate de bullying și au reflectat la ce impact au avut acestea în viața lor și ce soluții ar putea găsi pentru a elimina aceste situații.

Le mulțumim elevilor că au participat la atelierul nostru și sperăm că atelierul le-a oferit o direcție pentru a gestiona situațiile de bullying și i-a inspirat să participe la eliminarea fenomenului pe viitor în școala lor.

Înapoi la pagina principală a proiectului