Erasmus+ este cel mai mare program de finanțare al Uniunii Europene în domeniul educației, formării, tineretului și sportul.

Adunând laolaltă șapte programe prioritare, Erasmus+ oferă oportunități de finanțare unei palete largi de organizații și indivizilor de toate vârstele, susținându-i astfel să se dezvolte, să acumuleze cunoștințe și experiențe oriunde în Europa.

Erasmus+ oferă posibilități de mobilitate internațională li de cooperare internațională între organizații precum:

  • Perioade de studiu în afara țării,
  • Performanță la locul de muncă prin mobilități de practică,
  • Dezvoltare profesională și formare,
  • Voluntariat,
  • Schimburi de tineri,
  • Cooperare în proiecte internaționale cu scopul modernizării și internaționalizării sectoarelor educației, formării, tineretului și sportului.


Prin Erasmus+ tinerii și lucrătorii de tineret pot participa în schimburi internaționale, în perioade de voluntariat de lungă sau de scurtă durată și în alte mobilități internaționale pentru dezvoltare profesională.

Schimburi de tineri

Schimburile de tineri permit grupurilor de tineri din țări diferite să se întâlnească și să petreacă împreună un timp de până la maxim 21 de zile. Într-un schimb de tineri te vei aștepta să participi la activități precum ateliere de lucru, exerciții, dezbateri, jocuri de rol, activități în aer liber etc. Pentru mai multe informații acceasează Schimb de tineri Erasmus+ sau mergi direct către pagina Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale pentru Proiecte de mobilitate Erasmus+.

Serviciul European de Voluntariat

Serviciul European de Voluntariat este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 17 și 30 de ani și le permite acestora să călătorească în afara țării pe o perioadă de 2 săptămâni până la 12 luni, participând într-un proiect pe bază de voluntariat. O varietate largă de proiecte este disponibilă în domenii precum asistență socială, mediu și cultură. Pentru mai multe detalii accesează Voluntariat european Erasmus+ sau mergi direct pe site-ul Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale Erasmus+.

Cursuri de formare

Erasmus+ sprijină dezvoltarea profesională a lucrătorilor de tineret prin formare și posibilități de interacțiune cu alți lucrători în afara țării. Deplasările în afara țării pot avea loc în interiorul unor cursuri de formare, vizite de studiu, job shadowing sau perioade de observare la organizații relevante. Pentru mai multe informații acceasează Networking și training Erasmus+ sau mergi direct pe site-ul Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale Erasmus+.

Membri și tineri ai organizației noastre au participat în multe proiecte Erasmus+ care au fost organizate în România și Europa.

În România, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale publică pe site-ul lor toată informația necesară însă dacă vrei să participi într-un proiect Erasmus+ sau vrei să afli mai multe despre Erasmus, ne poți contacta și pe noi aici.


Share this project:
Share on Pinterest
All Projects