Cine suntem?

Fundația Ikaros a fost înființată în septembrie 2015 cu intenția de a continua în România munca pe care Ikaros Imprese Sociale o duce în Italia, de peste 12 ani, cu tineri, copii și adulți care provin din categoriile cele mai vulnerabile. Acestora, Ikaros Imprese Sociale le oferă servicii de consiliere, formare profesională și mediere, îi sprijină în îmbunătățirea competențelor și abilităților pentru a deveni autonomi și pentru a se integra mai ușor în școală, la locul de muncă și în societate.

Ce facem noi, aici, în România?

Lucrăm cu copii și tineri, mulți dintre ei aflându-se în situații de risc sau de vulnerabilitate din cauza dificultăților economice pe care le traversează, a dizabilităților auditive pe care le au sau pur și simplu, pentru că le lipsește un nucleu familial armonios.

Mai concret:

– Dezvoltăm proiecte dedicate copiilor și tinerilor cu scopul final de a-i sprijini în eforturile lor de a crește, de a-și finaliza studiile, de a-și descătușa potențialul și a-și dezvolta abilitățile. Credem că în fiecare copil și tânăr există un potențial imens și că pentru afirmarea lui nu este nevoie decât de contextul potrivit de învățare și de a face. Așa că, vrem să îi inspirăm și să îi motivăm să se implice activ în comunitatea din care fac parte. Majoritatea proiectelor noastre sunt finanțate de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Pentru că ne place Erasmus, pentru că credem în efectele pozitive pe termen lung ale educației non-formale, pentru că fiecare proiect ne demonstrează că schimbările pozitive

în societate se produc cu fiecare dintre noi. Descoperă proiectele noastre sau scrie-ne și îți vom povesti chiar noi!

– Dezvoltăm parteneriate cu școli, cu alte organizații non-guvernamentale și cu autorități publice locale, pentru că ne place să ne punem împreună cu alții atunci când ne încăpățânăm să facem bine. Și atunci, mergem în școli, pregătim proiecte internaționale și ne asigurăm că acțiunile noastre au un puternic impact social în comunitatea locală.

– Îi sprijinim pe alții în a-și pregăti propriile proiecte naționale sau internaționale, finanțate prin programul Erasmus+ sau prin alte programe de finanțare. În acest sens, acordăm tot suportul necesar în pregătirea propunerii de finanțare și în implementarea proiectului. Dacă ai un ONG, lucrezi într-o școală, într-o firmă sau într-o instituție publică și ai o idee de proiect sau pur și simplu, vrei să te dezvolți sau să afli mai mult, ne poți scrie sau ne poți contacta aici. Mai mult, dacă vrei părerea noastră cu privire la un proiect de finanțare scris pe care intenționezi să-l depui sau pe care l-ai depus dar nu a fost aprobat, suntem bucuroși să te ajutăm pro bono.