Deaf we can! – Antreprenoriat social pentru incluziune sociala

Dezvoltarea unei pizzerii sociale si a unor cursuri de formare profesionala pentru tineri cu dizabilitati auditive si alte categorii vulnerabile

La inceputul lunii noiembrie 2018 a fost lansat proiectul de antreprenoriat social „Deaf we can!”, implementat de Fundatia Ikaros impreuna cu Scoala Speciala Nr. 1 pentru elevi cu dizabilitati auditive din Bucuresti. Proiectul este finantat de organizatia caritabile Renovabis din Germania si cofinantat de cei doi parteneri ai proiectului. Scopul proiectului este acela de a stimula incluziunea sociala si profesionala a tinerilor cu dizabilitati auditive si a celor care provin din alte categorii vulnerabile prin facilitarea accesului la cursuri de formare in producerea unui tip de pizza napoletan intitulat pizzaiolo.

In timpul celor doi ani de implementare a proiectului, 40 de tineri din care peste 80% cu deficiente de auz iar restul provenind din randul celor care parasesc sistemul de protectie sociala a copilului sau se afla in situatii de extrema vulnerabilitate, vor avea acces la cursuri de formare, la sesiuni de consiliere, la activitati practice si internship in restaurante si pizzerii din Bucuresti si la activitati de mediere si tutorat pentru a se putea angaja in domeniu. Certificarea celor 40 de tineri va fi asigurata de Scuola Nazionale Maestri Pizzaioli din Italia, o scoala cu recunoastere internationala in domeniu. Cei doi formatori, Vasile Vezeteu si Iuliana Ion, sunt formatori certificati ai aceleiasi scoli si au o experienta relevanta in domeniu de peste 10 ani.

Dupa obtinerea certificarii cei 40 de tineri vor primi suportul necesar pentru gasirea unui loc de munca in domeniu iar 4 cei mai buni dintre ei vor avea oportunitatea de a lucra in pizzeria sociala ce va incepe sa functioneze pana la finalul primului an de proiect.


Share this project:
Share on Pinterest
Related projects
All Projects