#SeeMe – YouthUP for Mental Health

project ID 2022-1-RO01-KA152-YOU-000070375

Proiectul “#SeeMe – YouthUP for Mental Health” a adus împreună 30 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani din România, Bulgaria, Turcia, Spania, Italia și Norvegia, într-o experiență de învățare concentrată în jurul unui schimb itinerant organizat timp de 10 zile în România, la București și în Norvegia, în Vestfold og Telemark.

Proiectul a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și a avut un buget de 46.706 euro. Perioada de implementare a proiectului a fost 01.07.2023 – 31.01.2023.

Proiectul a fost implementat de Fundația Ikaros pentru Tineri Activi din București în parteneriat cu alte cinci organizații de tineret din Bulgaria (Youth Generation in Action).

Proiectul #SeeMe a pornit de la inițiativa a patru tineri liceeni din România care în perioada pandemiei au simțit acut efectele acesteia răsfrângându-se asupra sănătății lor psiho-emoționale. Intenția lor s-a materializat în scrierea unui proiect de schimb de tineri, în care să cunoască și alți tineri cu experiențe asemănătoare și să împărtășească metode, exerciții și tehnici de autoreglare emoțională și de lucru cu stările de anxietate și depresie.

Așadar, 30 de tineri s-a mobilizat și au gândit un program de activități care a cuprins ateliere de lucru, sesiuni de reflecție individuală și de grup, jocuri, prezentări, momente de împărtășire a propriilor experiențe traumatizante sau pur și simplu, dificile, activități de explorare a sinelui în relație cu natura (o zi a fost dedicată unei drumeții în natură) și în relație cu viața citadină.

Mai jos pot fi urmărite câteva fotografii și o scurtă radiografie a acestei experiențe de învățare, precum și 2 materiale rezultate din munca lor – o broșura care ilustrează această experiență și un scurt material video.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre acest proiect sau despre alte inițiative ale tinerilor din comunitatea de tineret a Fundației Ikaros pentru Tineri Activi, inițiative care o continuă pe aceasta, ne puteți scrie la: office@fundatiaikaros.ro

De asemenea, pentru a face parte din grupul de tineri interesați de problematica sănătății mintale în rândul adolescenților și tinerilor în general, precum și de modalități de implicare în inițiative similare prin intermediul programului Erasmus+ sau altor programe, ne puteți contacta folosind aceeași adresa de contact.


Share this project:
Share on Pinterest
Related projects
All Projects