Fundația Ikaros a organizat atelierul de diseminare/formare la Școala Gimnazială Măldăeni din cadrul proiectului de parteneriat strategic KA2- Safe School – Stimularea implicării elevilor în prevenirea fenomenului de bullying în școli finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ în Romania. Atelierul a avut loc pe data de 4 ianuarie 2019 unde au participat 24 de cadre didactice din învățământul preșcolar și gimnazial cu scopul de a înțelege fenomenul de bullying în școli și a descoperi metodele și instrumentele deja create în cadrul proiectului pentru prevenirea, combaterea și eliminarea acestui fenomen și a le aplica în școala de unde provin.

Atelierul a cuprins sesiuni despre prezentarea programului Erasmus+ și a avantajelor acestui program pentru educația școlară, a introducerii cauzelor producerii fenomenului de bullying în școli și a importanței consecințelor neglijării acestui fenomen, urmând apoi o prezentare a metodelor ce pot fi implementate în școli pentru prevenirea fenomenului. Metodele au fost extrase din cursul de formare online cu metode și resurse dedicate profesorilor și specialiștilor în educație consilierilor școlari, psihologilor, părinților și tuturor celor interesați, care poate fi accesat gratuit de pe website-ul fundației ( Rezultatul intelectual nr.2 ).

Activitățile s-au bazat pe metode de educație non-formală, precum: prezentare, brainstorming, sesiuni de reflecție, jocuri, quizz.

La finalul evenimentului, participanții au fost evaluați printr-un quizz cu 8 întrebări despre conținutul materialelor prezentate și au primit premii simbolice ca semne de carte. Nu au lipsit diplomele de participare.

Înapoi la pagina principală a proiectului