Miercuri, 10 iulie 2019, a avut loc Evenimentul de multiplicare Observatorul anti-bullying – Pachet de resurse pentru profesori și comunitatea școlară din cadrul proiectului de parteneriat strategic în domeniul educației școlare Safe School – Stimularea implicării elevilor în prevenirea fenomenului de bullying în școli, finanțat de Comisia Europeana prin programul Erasmus+ în Romania la care au participat un număr de peste 80 de persoane. Evenimentul a avut loc la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) și a fost organizat de Fundația Ikaros pentru Tineri Activi.

Scopul evenimentului a fost de a prezenta produsele intelectuale ale proiectului, precum și de a facilita contextul persoanelor invitate de a participa la atelierul de educație nonformală și la atelierul de cercuri de restaurare si de mediere a conflictului.

Evenimentul s-a adresat profesioniștilor în educație, lucrătorilor de tineret, liderilor de programe comunitare, părinților si elevilor si tuturor celor care își doresc sa contribuie la un mediu mai bun si sigur pentru copii.

Agenda evenimentului a cuprins introducerea în fenomenul de bullying, prezentarea proiectului și a rezultatelor intelectuale, 3 ateliere ce s-au adresat publicului larg și respectiv elevilor prezenți la eveniment ce au urmărit creșterea nivelul de conștientizare privind consecințele negative ale bullyingului și găsirea soluțiilor pentru crearea unui mediu nonviolent, pozitiv si favorabil incluziunii în clasă.

La eveniment au luat parte și invitații speciali Marian de Villanueva din Spania care a vorbit despre importanța educării empatiei și inteligenței emoționale și sociale și Christina de Angelis din Franța, mediator și formator în practici de nonviolenta, practici de restaurarea justiției și de transformare a conflictului care a susținut atelierul de cercuri de restaurare și medierea conflictelor.

Le mulțumim călduros participanților la evenimentul nostru, sperăm ca a fost util experienței lor.

Înapoi la pagina principală a proiectului