Lasă un semn

Nr. ctr. 2016-2-RO01-KA105-025137

Explorarea diversității culturale și ruperea barierelor de comunicare între tinerii cu deficiențe de auz și cei auzitori prin intermediul artei și expresiei artistice

Proiectul Lasă un semn a fost implementat de Fundația Ikaros împreună cu partnerul său, Amber Srl din Italia, în perioada septembrie – aprilie 2017 și a avut drept scop consolidarea abilităților de comunicare prin metode non-formale, a 24 de tineri români și italieni, între care 12 cu deficiențe de auz.

Activitatea centrală a proiectului, mobilitatea celor 12 tineri italieni în România pentru a participa la activități alături de alți 12 tineri români, a fost organizată în perioada 15-23 ianuarie 2017, în Bucureşti. Cele 7 zile de activități s-au desfășurat într-un cadrul intercultural și atipic, dat de faptul că toți tinerii au simțit o provocare în a depăși bariere de comunicare impuse în primul rând de a (re)descoperi limbajul corpului.

Activităţile proiectului s-au bazat pe metode participative de educaţie non-formală precum: învăţarea experienţială, animarea participanţilor, sesiuni de reflecţie, Flash Mob, Teatru Forum, atelier de fotografie, participare activă în cadrul unui grup, prezentări publice.


Share this project:
Share on Pinterest
Related projects
All Projects