SafeSchool – Rezultatul Intelectual nr. 3

Material realizat cu sprijinul Comisiei Europene. Continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor iar ANPCDEFP si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru cum va fi folosit continutul informatiei.

Un pachet de resurse multimedia creative si interactive

Acest rezultat intelectual cuprinde o serie de resurse multimedia care au scopul de a veni în ajutorul profesorilor, specialiștilor în educație sau părinților în munca lor zilnică cu copiii. Materialele multimedia sunt disponibile gratuit și pot fi folosite în activități care au ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul copiilor privind efectele bullying-ului, stimularea empatiei, solidaritatii si spiritului de echipa prin practicarea unor jocuri, exercitii sau reflectarea la ceea ce se intampla cu personajele care sunt marginalizate si agresate de catre ceilalti. De exemplu, copiii sunt invitati sa reflecteze la cum se simte fluturasul Blue atunci cand restul fluturilor il exclud din comunitatea lor si sa identifice legaturi cu propriile experiente.

De asemenea, cu ajutorul unui mic filmuleț sugestiv care arată ce inseamnă bullying-ul copiii pot constientiza mai bine efectele acestuia si isi pot dezvolta sentimente de empatie si de solidaritate fata de ceilalti.

Modulul 1
Infographic despre Invatarea Socio Emotionala ca parte esentiala in educatie ce poate fi folosita cu succes de orice profesor, elev si alti participanti la procesul de invatare:
Pentru studenti
Pentru profesori
Modulul 2
Filmulet intitulat “Blue and the Ash Tree” ce are ca mesaj promovarea comportamentului anti-bullying si se adreseaza tuturor celor care au fost victimele unor situatii de excludere. Materialul poate fi folosit cu succes de catre profesori, parinti si elevi.
Modulul 4
Filmulet despre cum poti sa identifici, sa combati si sa previi problema bullyingului.
Modulul 5
Brosura ce cuprinde activitati pentru, cu si despre elevi, profesori si parinti despre cum sa formeze Poduri Familie-Scoala.
Modulul 6
Ghid ce continue activitati de reflectie ce pot fi completate independent pas cu pas pentru profesori si profesionisti in domeniul educatiei.
Modulul 7
Brosura – o metoda interactiva pentru a identifica cele mai potrivite politici si proceduri pentru a combate bullyingul in scoli
Modulul 8
Un Boardgame ce promoveaza comportamentul anti-bullying si poate fi folosit de catre profesori, elevi, parinti si profesionisti in domeniul educatiei (poate fi jucat de catre copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani)

 

Înapoi la pagina principală a proiectului